Hirdetés

Repülőn gyulladt ki egy biztonságosnak mondott Galaxy Note 7



|

A Samsung szerint biztonságosak az új Galaxy Note 7-ek, Amerikában mégis kigyulladt az egyik egy repülőgépen.

Hirdetés

Kisebb gond a Samsung számára a pénzügyi nehézség, amit a Galaxy Note 7 visszahívása okozott. Sokkal nagyobb, hogy a korábban a valaha volt legjobb okostelefonnak tartott Galaxy Note 7-ről sokan letettek, sőt, egyeseknek a bizalma is megrendült a gyártóban. 

Hirdetés

A biztonságosnak mondott Galaxy Note 7-ek dobozán külön ikon jelzi, hogy nem gyullad majd ki a készülék, az akkumulátor ikonja pedig zöld. A cseremodellekkel sem zökkenőmentes azonban az élet. Dél-Koreában gyors merülésekre és túlmelegedésekre panaszkodtak, Kínában állítólag kigyulladt egy cseremodell. A Samsung szerint mindezek nem a hibás akkumulátorok miatt történtek, az új Galaxy Note 7 teljesen biztonságos. Most azonban mégis kigyulladt egy, ráadásul egy repülőgépen. 

A Southwest Airlines egyik amerikai járatát még a földön evakuálták, miután egy Galaxy Note 7 kigyulladt, és füstölni kezdett

A gépen senki nem sérült meg, azonban aggodalomra ad okot, hogy a tulajdonos egyértelműen bizonyította, valóban egy kicserélt, biztonságosnak mondott modellről volt szó. A felhasználó az utasításoknak megfelelően kikapcsolta az eszközt, zsebre tette, majd arra lett figyelmes, hogy az füstöl, ezért a földre dobta. Később kiderült, hogy átégette a kárpitot. Az akku 80 százalékra volt töltve, és csak vezeték nélküli töltőt használt a tulajdonosa. 

Miközben a Samsung számára több mint rémhír ez, a gyártó hivatalosan nem tud konkrétumot mondani, amíg a hatóságokkal együttműködve nem vizsgálhatta meg a készüléket. 

A Galaxy Note 7 tulajdonosa egyébként egy iPhone 7-re cserélte a kiégett Samsung eszközt, vagyis az elemzők jól tippeltek, amikor azt mondták, az Apple jár majd jól a helyzettel. Persze az LG sem tétlenkedik, a legújabb kampányában arra hívja fel a figyelmet Indiában, hogy a Samsung termékeivel szemben az LG készülékei nem gyulladnak ki. 

A Samsung hivatalos állásfoglalása:

"Ameddig nem kerül birtokunkba a készülék, nem tudjuk megerősíteni, hogy ebben az incidensben egy új Note7-es érintett. A Southwesttel és a helyi hatóságokkal együtt most azon dolgozunk, hogy visszaszerezzük a készüléket, és megbizonyosodjunk a hiba okáról. Több információval csak a készülék vizsgálata után fogunk tudni szolgálni."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.