Hirdetés

Skype: 2017 elején leáll a Windows Phone-os verzió



|

A hivatalos terméktámogatás már most októberben megszűnik.

Hirdetés

Néhány hete a Microsoft komoly indulatokat kiváltva bejelentette, hogy most októberben megszűnik a Skype támogatása a Windows RT és Windows Phone 8.x platformokon. A fejlesztők jelenleg komoly változtatásokat hajtanak végre a szolgáltatás szerveroldali működésében, a csevegő kérdéses rendszereken futó verzióit pedig már nem kívánják kompatibilissé tenni az új infrastruktúrával.


Hirdetés


Most kiderült, hogy pontosan mire számíthatnak a Windows RT rendszerű táblagépeket és Windows Phone-os okostelefonokat használók. Első körben idén októbertől kezdődően nem lesz garancia a Skype limitációktól mentes működésére az eszközeiken, majd valamikor 2017 elején - az említett szerveroldali változtatások befejezésével - teljesen működésképtelenné válik a csevegőprogram.



A Microsoft részéről érthető, hogy a kevésbé fontos platformokon minél előbb szeretne megszabadulni a terméktámogatással járó munkától. Ettől függetlenül pont a legnépszerűbb Windows Phone 8.1-es Lumia mobilokat nem sikerült frissítenie a Windows 10 Mobile rendszerre, most pedig a Skype kapott kaszát; a kelleténél egy kicsit több csalódás érhette mostanában a termékeiknek nem is olyan rég bizalmat szavazott fogyasztókat.


(Forrás: Neowin, Skype Support)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.