Hirdetés

Szabadalmi trollkodásba kezd a Blackberry?



|

A gyártó valószínűleg kísérleti jelleggel indított két pert a BLU ellen.

Hirdetés

Idén májusban egy konferenciahíváson a Blackberry ügyvezető igazgatója bejelentette a részvényeseknek, hogy az Androidra való lassú átállás és a szolgáltatói modell erőltetése mellett a kanadai gyártó mostantól a 38 ezer darabos szabadalmi portfóliójából is szeretne komoly bevételt látni. Július végén be is perelte szabadalomsértés miatt az IP-kommunikációval foglalkozó Avayát, most pedig úgy tűnik, hogy a cég tényleg komolyan gondolja a szabadalmi trollkodás-bizniszbe való belépést.


Hirdetés


A múlt héten a Blackberry szimultán két pert is indított az egyesült államokbeli székhelyű BLU ellen, amely az elmúlt években a kedvező áron sokat adó androidos okostelefonjairól vált ismertté. A kanadai cég az egyik perben szoftveres, a másik perben pedig hardveres szabadalmak sértésével vádolja a közvetlen riválisának nem nevezhető gyártót, összesen 15 szellemi tulajdonának jogtalan felhasználását kívánja számon kérni azon.



A gyanú szerint a Blackberry azért választotta az első áldozatául a kis cégnek mondható BLU-t, mert így minimális rizikóval hajthat végre egy próbapert, az áldozata valószínűleg nem lesz képes szabadalmakkal visszaperelni. Ezen felül ha megnyeri a pert, vagy a BLU kényszerből önként beleegyezik a szabadalmak licencelésébe, akkor megpróbálhatja az ügyet precedensként felhasználni a közismert mobilgyártók elleni perekben.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.