Hirdetés

Szárnyal az Apple Pay



|

Az Apple túlszárnyalta a várakozásokat, de az árbevétele 2001 óta most először csökkent éves szinten.

Hirdetés

Az Apple 45,4 millió iPhone-t tudott eladni a negyedik pénzügyi negyedéve során. Ez meghaladta az elemzők és a Wall Street 44,8 milliós várakozását, ugyanakkor csökkenést jelent a tavalyi 48,04 millióhoz mérten. 

Hirdetés

Tim Cook szerint nehéz lesz kiszolgálni az iPhone 7 Plus iránt mutatkozó keresletet. Ennek ellenére ez volt a harmadik hónap, amely során csökkentek az eladások éves összehasonlításban. Még rosszabb, hogy 2001 óta most először csökkent az Apple árbevétele - a 46,90 milliárd a várakozásokat is alulmúlta. Októbertől decemberig 76-78 milliárdos bevételre számít a vállalat, ami magasabb a Wall Street várakozásánál. 

Az Apple iPadből 9,2 millió tudott eladni az elmúlt három hónapban, és a feltevések szerint sokan a Galaxy Note 7 helyett iPhone 7 Plust vásároltak. Az elemzők szerint a robbanásszerű keresletnövekedést a jövő évi, merőben új iPhone hozza majd meg. 

Remekül halad előre egyébként az Apple Pay, amely a tranzakciók számát tekintve éves szinten 500 százalékkal lépett előre. Csak szeptemberben többet használták, mint 2015-ben egész évben. 

Az Apple Amerikában már 24 bankkal dolgozik együtt, a mobilfizetési szolgáltatás eközben elindult Kínában, Ausztráliában, Kanadában és Japánban is. Hamarosan még több régióban válik elérhetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.