Hirdetés

Újabb részletek: ilyen a Snapdragon 835



|

Kiszivárogtak az új SoC érdekességei, pedig az idei CES még el sem kezdődött.

Hirdetés

A 2017-es okostelefonok közül a legjobbakban a Qualcomm közelgő Snapdragon 835-ös processzora kap majd helyet. A cég már megszellőztette, hogy a 10 nm-es lapka 27 százalékkal jobb teljesítményt hoz, miközben kevesebbet fogyaszt és kevesebb helyet igényel. 

Hirdetés

A CES kezdete előtt azonban rengeteg prezentációs anyag kiszivárgott az új lapkakészletről, vagyis már azt is sejtjük, hogy mit tud a Snapdragon 835. 

A diák alapján a Snapdragon 835 Qualcomm Kryo 280 processzormagokkal és Adreno 540-es GPU-val rendelkezik, továbbá egy gigabites LTE-modemmel, a Snapdragon x16 LTE-vel. Támogatja a biometrikus biztonsági megoldásokat és a gyors autofókusszal dolgozó kamerákat is. 

Az új grafikus mag 25 százalékkal gyorsabb renderelést ígér, miközben 60-szor több színt tud megjeleníteni. A lapka a 2014-es Snapdragon 801-hez képest fele annyit fogyaszt. Takarékosabb a Snapdragon 810-nél és 820-nál is, de ennyire nem látványosan. 

Kiderült továbbá, hogy az SoC támogatja a 10 bites, a 4K-s és a 60 fps-sel rögzített videók lejátszását, az OpenGL ES-t, a Vulkant, a DirectX 12-t és a HEVC videót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.