Hirdetés

Véget ér a Google Drive támogatása az Android 4.0-n



|

A héten kiadott frissítés az utolsó támogatott verzió a rendszeren.

Hirdetés

Az androidos eszközöket használóknak talán már feltűnt, hogy kedden érkezett egy frissítés a Google Drive alkalmazáshoz. A 2.4.311-es verziószámú kiadás több funkcionális újdonságot is hozott a felhőtárhely felhasználói számára: kitűzhetőek a kedvenc fájlok parancsikonjai a nyitóképernyőre, értesítések érkeznek az állományokhoz fűzött hozzászólásokról, elő lehet fizetni az alkalmazáson belülről is a kapacitásbővítésre, továbbá teljesítmény- és megbízhatóságbeli fejlesztések is történtek.


Hirdetés


Rossz hírünk is van: a Google Drive-nak ez az utolsó verziója, amely támogatja az Android 4.0-t, a jövőben minimum Android 4.1-re lesz szükség a frissítéseinek telepítéséhez. Viszont fontos megemlíteni, hogy az alkalmazás ezen verziója várhatóan még sokáig működőképes marad, így nem arról van szó, hogy az Android 4.0-s eszközökről az egyik pillanatról a másikra nem lehet majd elérni a Drive-ot.



A Google statisztikái alapján idén augusztusban a Play Áruházat elért androidos eszközök csupán 1,6 százalékán futott az Ice Cream Sandwich kódnevű 4.0, így aránylag keveseket érint a Drive alkalmazás támogatásának megszüntetése a rendszeren.


(Forrás: GSMArena, Play Áruház)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.