Hirdetés

Veszélyes az Android saját böngészője



|

Az Android beépített webböngészője veszélyes lehet a telefonra nézve.

Hirdetés

A Washingtonban két hete megrendezett hacker konferencián egy biztonságot figyelő kutató megjegyezte, hogy van egy igen komoly biztonsági rés az Android rendszer böngészőjében. Szerinte elegendő a hiba ahhoz, hogy egy esetleges támadás esetén a támadó átvegye a hatalmat a telefon felett. A Google szóvivője a Forbes magazinnak írt levelében reagált a hírre, miszerint a kódhiba a PacketVideo által írt szoftverben található, amely csak a multimédiás részleghez férhet hozzá. Állítólag a javító patch már február 7-e óta elérhető, ám a Google valamilyen oknál fogva még nem tette letölthetővé.

 

 

androidkaloz.jpg
 

 

 

A szakértők azt javasolják, hogy ameddig a hibát nem foltozzák be a javítócsomaggal, addig senki se használja a beépített böngészőt, ha nagyon szükséges, akkor is csak a T-Mobile hálózatán és csak az ismert és biztonságosnak ítélt oldalakat célozzák meg. A Forbes-ban közölt cikk azonban okot adhat arra, hogy mégse aggodalmaskodjunk, mert az Android OS felépítésének köszönhetően egyetlen támadás sem indítható a telefon irányába a böngészőn keresztül, így nem férhetnek hozzá a telefonkönyvünkhöz, az üzeneteinkhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.