Hirdetés

Világviszonylatban is nagyon gyors a magyar mobilnet



|

Az átlagsebesség terén csak Dél-Korea és Szingapúr van az ország előtt.

Hirdetés

A hazai mobilszolgáltatók mindig is óriási összegeket öltek a hálózataik folyamatos fejlesztésébe, ennek pedig meg is lett az eredménye, Magyarország a maga módján mobilnetes nagyhatalomnak számít.


Hirdetés


Az OpenSignal kiadta a legújabb 3G/4G hálózatok teljesítményét és elérhetőségét firtató globális jelentését; a dokumentumban összegzett adatokat 2016. május 1. és 2016. július 23. között 822 556 egyéni felhasználótól gyűjtötte be a vállalat, 12 356 994 498 darabos mintáról van szó.



A jelentés alapján lefedettség tekintetében Magyarország a középmezőny felsőbb tartományában van, a mobilozók az idő 85,31 százalékában képesek 3G vagy gyorsabb hálózatra kapcsolódni. A meglepetést az általános sebesség okozta, ugyanis Dél-Korea (41,34 Mbps) és Szingapúr (31,19 Mbps) után Magyarországon (26,15 Mbps) a leggyorsabb a mobilnet tipikusan elérhető tempója.


Az említett három országon túl csak Ausztráliában, Dániában, Norvégiában, Hollandiában, Litvániában és Japánban van 20 Mbps felett az átlagsebesség, az utolsó helyen 2,17 Mbps sebességgel Afganisztán végzett.


(Forrás: VentureBeat, OpenSignal | Nyitókép: Sascha Kohlmann)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.