Hirdetés

Megtámadták az okoskütyünket? Erre is fizet a biztosító!



|

A technikai fejlődés nem csupán kényelmet jelent, hanem azt is, hogy akár a csengőnkön keresztül lopják el legféltettebb adatainkat. Tiszta szerencse, hogy van megfelelő védelem.

Hirdetés

Aki telepakolja az otthonát mindenféle intelligens eszközzel és technológiával, tisztában kell legyen vele, hogy mindez nem csupán megkönnyíti, de meg is keserítheti az életét, és nem azért, mert majd a Skynet az okoshűtőn keresztül nyírja ki, hanem azért, mert nagyobb felületet nyújt a kibertérből érkező támadásoknak. 

Hirdetés

Tekintve, hogy nagyon is létező, tehát valós problémáról beszélünk, ami nem csupán az egyéni felhasználókat veszélyezteti, hanem a nagyobb vállalatokat is, a Coalition nevű cég megalkotta az első kiberbiztosítási ajánlatot. Ezt kimondottan az ingatlanágazatban működő vállalkozásoknak ajánlja, legyenek ők építők, használók avagy ügynökök. Joshua Motta, a Coalition alapítója és vezérigazgatója szerint az idei év végéig egymilliárd IoT szenzor és eszköz kerül telepítésre a kereskedelmi célú épületekben, ami nem csupán a termelékenységet növeli, hanem a kockázatot is. Így, mivel innentől hatalmas számítógépes rendszerekről beszélünk, már nem a mechanikai jellegű támadásoktól kell félni, sokkal inkább a jogosulatlan hozzáférésektől, melyek komoly anyagi károkat okozhatnak.

A Coalition a Swiss Re Corporate Solutions és az Argo Group égisze alatt kínál teljeskörű kiberbiztonságot, akár 10 millió dolláros átfogó internetes biztosítás fedezet mellett. Mindezt úgy tudja megtenni, hogy teljes kockázatfelmérést készít több tízezer adatpontot felhasználva, ami egyébként csupán néhány percet vesz igénybe, majd kialakítanak egy testre szabott csomagot, ami figyelembe veszi adott épület kitettségét, és az abban lévő összes IoT eszközt. Habár mindez még nem az okosotthonokra vonatkozik, olyan téren mindenképpen érdekes lehet, hogy idővel bizonyára átszivárog az egyéni felhasználók felé is, és ha jobban belegondolunk, talán nem is rossz az, ha egy esetleges támadás után nem csupán annak következményeit kell viselnünk, de szó lehet némi kárenyhítésről, kártérítésről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.