Hirdetés

350-nel is hasíthat a Hyperion új elektromos autója



|

Az XP-1 egy különleges szuperautó, a Hyperion ugyanis hirdogén-elektromos rendszerre építette fel.

Hirdetés

Eredetileg a New York Auto Show keretében láthatta volna a közönség, a világjárvány viszont közbeszólt, emiatt a Hyperion egy videóban mutatta meg XP-1-es szuperautóját. Több évnyi fejlesztés után 300 példányt dobnak majd piacra 2022 elején az autóból, amelynek nem csak a titánnal megerősített váz a különlegessége, hanem az üzemanyagcella is. Nem lítiumionos akkumulátort választottak ugyanis, hanem modernebb technológiát: az energiát üzemanyagcella raktározza, ez kapcsolódik a mind a négy kereket hajtó villanymotorhoz. 

Hirdetés

A nagy sebességű kanyarodást aktív aerodinamikai elemek segítik, de napelemeket is elhelyeztek rajta, amelyek a napsugarakat követve változtatják a pozíciójukat. 

A hidrogén-elektromos rendszerre építő autó gyártója szerint ez csak a kezdet, most látszik majd meg igazán, hogy mire képes a hidrogénmeghajtás. Az energiaszektor forradalmát is emlegetik, a jó hír az, hogy ezt az autót pedig kevesebb mint 5 perc feltankolni, miközben a hatótávja több mint 1600 kilométer. Nulláról százra 2,2 másodperc alatt gyorsul fel az XP-1, a csúcssebessége 350 kilométer per óra fölött van, belülre pedig elfért egy 98 hüvelykes hajlított kijelző is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.