Hirdetés

A Facebook már a vásárlásainkat is nagyban befolyásolja



|

Az összes többi közösségi hálózatnál több ember vásárlási szokását befolyásolja a Facebook.

Hirdetés

A The Manifest jelentése szerint a fogyasztók a különféle közösségi oldalakon követett márkák alapján döntik el, hogy mit vásároljanak meg. Ebben a Facebook, a YouTube, a Twitter, az Instagram, a LinkedIn, a Reddit és a Snapchat befolyásolja az emberek. 

Hirdetés

A tanulmányban résztvevők 52 százaléka pedig konkrétan az alapján dönti el, hogy mit vásároljon meg, hogy mit lát a Facebookon. 

A szakértők szerint ez azért van így, mert a Facebook egy felnőtt név a közösségi hálózatok világában. Mostanra több generáció is használja Zuckerberg platformját, és a célzott algoritmusok a jelek szerint nem riasztották el az embereket. A közösségi média elméletileg segít összehozni a márkákat és a felhasználókat, ami a gyakorlatban is igaz. 

A fogyasztók 51 százaléka lájkolja a márkák bejegyzéseit, 22 százaléka hivatkozik a profiljában márkanevekre, 20 százaléka küld privát üzenetet a márkának, 18 százalékban pedig tweetben említi meg azokat. Mindezeknek hála az emberek pedig közelebb érzik magukat az egyes márkákhoz, és emiatt nagyobb valószínűséggel választják azokat a vásárlás során. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.