Hirdetés

A Spotify új funkciójával többé egyetlen bulin sem fogtok összeveszni a zenén



|

Közösségi zenehallgatásra invitál a Spotify Jam, amiben az ingyenes felhasználók is részt vehetnek.

Hirdetés

A Spotify továbbra sem ücsörög a babérjain a világ legnépszerűbb zenestreaming-szolgáltatójaként, hanem sorban áll elő az újabb és újabb funkciókkal, amelyek igyekeznek feldobni a dallamok fogyasztását.

A világszerte több mint félmilliárd felhasználóval bíró platform legutóbb a napszaktól függően, dinamikusan változó lejátszási listákkal lepte meg a publikumot, most pedig egy olyan ötlettel álltak elő a svédek, ami a szó szoros értelmében demokratizálja a házibulik repertoárjának kiválasztását.

Hirdetés

A Spotify Jammel ugyanis élő, közösségi zenehallgatást kezdeményezhetünk, amelyben a meghívott vendégek maguk is hozzátehetik a saját tételeiket a lejátszási listához, az összeállításba pedig a svédek saját algoritmusa is besegít, további számokat ajánlva a részvevők ízlése alapján. Jameket ugyan csak fizetős (Premium) tagok indíthatnak, a folyamatban lévő zenéléshez viszont már az ingyenes felhasználók is szabadon csatlakozhatnak.

A Jamek hostjai afféle moderátorként lépnek fel, tehát a lista szerkesztésével megakadályozhatják, hogy egyesek beletrollkodjanak a közösségi élménybe, kívánság szerint viszont a vendégeknek is adhatók hasonló jogkörök. Az új funkció elsősorban azokon az alkalmakon lehet hasznos, amikor a Jam résztvevői fizikailag is közel vannak egymáshoz, de az interneten keresztül természetesen a világ bármely pontjáról összerántható a társaság.

A Spotify azt ígéri, hogy a későbbiek során új lehetőségekkel fogják bővíteni a Jameket, amelyek világszerte a mai naptól váltak elérhetővé. A funkció kipróbálásához a képernyő alján található mikrofon-ikonra kell nyomni, majd kiválasztani a "Start a Jam" opciót, illetve a lejátszási listák és dalok felületén található, három ponttal jelzett almenüből is elérhető a lehetőség.

A Spotifynak nem ez az első próbálkozása a hasonló élményekkel: a platformon egy ideje már elérhetők a társaságilag összeállított kollaboratív lejátszási listák, a 2022-ben elstartolt Blend funkció pedig több személy lejátszási listáját gyúrja egybe, folyamatos frissítéssel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.