Hirdetés

Saját képernyőfelvevőt kap az Android 11



|

Már a második fejlesztői előzetesben igen sokat fejlődött a natív, gyárilag beépített funkció.

Hirdetés

A Google az utóbbi években szépen lassan kezdte el beépíteni azokat a hiányzó funkciókat az Androidba, amelyeket a partnergyártói már igen régóta kínáltak a saját felhasználóiknak. Ilyen funkció a képernyőfelvevő is, amit végre natív módon épít be az operációs rendszer következő verziójába a vállalat. A Samsung és a Huawei például már régóta kínálta ezt a lehetőséget a saját felületein, de azért jó hír, hogy immáron gyárilag ott lesz az androidos készülékekben. 

Hirdetés

Erre az első bizonyítékot az Android 11 első fejlesztői előzetese jelentette. Aztán jött a második előzetes, amelyben már működő, teljes értékű képernyőfelvevő található. Ebben van beállítási lehetőség a hang felvételére vagy az érintések mutatására is. Ez nagyon hasznos, ha valaki például egy útmutatót szeretne elkészíteni a mobilján. 

Mindezek ellenére a funkció elég egyszerű, de van rá esély, hogy a Google további beállításokkal bővíti. Lehet, hogy idővel a felbontás is állítható lesz vagy például be lehet kapcsolni az előlapi kamera felvételét - nagyon azonban senki ne reménykedjen ezekben, a Google-re nem jellemző, hogy elkényeztetne minket beállítások tömegével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.