Hirdetés

Az Epic végleg lelövi a Housepartyt



|

Már csak néhány hétig használható a videóchates alkalmazás.

Hirdetés

Nem sok idejük maradt azoknak, akik rendszeresen használják a Houseparty appot: a videóchates szolgáltatás tulajdonosa, az Epic Games nemrég bejelentette, hogy hamarosan végleg lelövi a platformot.

Magát az alkalmazást azonnali hatállyal eltávolították a Play Áruházból és az App Store-ból is, akik viszont korábban letöltötték, azok októberig még használhatják a szolgáltatást. Ugyanez érvényes a Fortnite-ba integrált Houseparty-funkciókra is.

Hirdetés

A Houseparty nem volt kimondottan régi motoros, 2016-ban dobta piacra az egykori Meerkat live streaming app fejlesztője, a Life on Air, majd 2019 tavaszán el is adta az Epic Gamesnek. A Tim Sweeney vezette cég így mindössze két éven át gondozta a platformot, a mögötte álló csapatot viszont nem eresztik szélnek.

Az Epic ugyanis azt közölte, hogy a Houseparty fejlesztői a továbbiakban olyan "értelemmel bíró és eredeti" interakciós megoldásokon dolgoznak majd, melyeket a cég által épített metaverzumban vethetnek be. Ebből arra következtethetünk, hogy a Houseparty csapata később az olyan játékokat bővíti új kommunikációs funkciókkal, mint a Fortnite és a Rocket League.

A döntés ugyanakkor mégis váratlan, mivel a Houseparty egyike volt azoknak a csevegőplatformoknak, amelyek valósággal felrobbantak a koronavírus-járvány hatására, a Sensor Tower felmérése szerint például tavaly márciusban több mint 17 millióan töltötték le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.