Hirdetés

Egy olcsó, billentyűzetbe épített PC lett a Raspberry Pi 400



|

A gyártó szerint ha kevesebb eszköz van az asztalon, az letisztultabb használati élményt eredményez: ezért a lapka PC-t a Raspberry Pi 400 billentyűzetbe építették.

Hirdetés

Jó laptopból sok van a piacon, az utóbbi időben azonban sokan főleg a takarékos megoldásokra voltak kíváncsiak, ha új PC-ről van szó. A Raspberry Pi pedig azt tapasztalta az utóbbi hónapokban, hogy tanuláshoz és munkához is sokan veszik meg otthonra a Raspberry Pi 4 lapka PC-t.

A cégnek sem kellett több, máris átgondolta, hogy mit jelent a felhasználóbarát kialakítás, és arra jutott, hogy a forma, sőt az asztalon lévő eszközök száma is sokat számít az egyszerű használati élmény terén. 

Hirdetés

A gondolatmenet eredménye az új Raspberry Pi 400, ami egy billentyűzet, benne egy Pi 4 Model B lapka PC-vel. A gyártó beismerte, hogy sosem féltek átvenni a jó ötleteket, így a BBC Micro, ZX Spectrum és Commodore Amiga megoldásokat szem előtt tartva építették be a billentyűzetbe a lapka PC-t. Egy gyorsabb és jó hűtésű Raspberry Pi 4-et kapunk tehát, 4-magos, 64 bites chippel, 4 GB RAM-mal, vezeték nélküli eléréssel, két kijelző támogatásával, 4K-s támogatással és 70 dolláros árcédulával. 

100 dollárért már USB-s egér, USB-C-s tápegység, SD-kártya Raspberry Pi OS rendszerrel, microHDMI - HDMI kábel és kézikönyv is jár. Elsőként az amerikai, brit és francia kiadás jelenik meg, majd az olasz, német, spanyol, indiai, ausztrál és új-zélandi, később pedig a további régiókra is készítenek új változatot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.