Hirdetés

Együtt hozza el neked az AV1-et az Intel és a Netflix



|

4K-s gerincként segít alkalmazni az AV1-es kodeket az Intel, miután megállapodott az együttműködésről a Netflix vezetésével.

Hirdetés

A NAB Show alkalmából az Intel és a Netflix bejelentették, hogy egy megállapodás keretében együtt terjesztenek majd egy új, csúcsteljesítményű videós kodeket, ami nyílt forráskódú, jogdíjmentes formában érhető el a tartalomgyártók, fejlesztők és szolgáltatók számára. 

Hirdetés

Az SVT-AV1 teljesítményben és skálázhatóságban is új csúcsokat ígér, emellett hatékony is. A ma legnépszerűbb H.264 AVC kodekhez mérten a szolgáltatók a sávszélességük felét is megtakaríthatják az új megoldással, ezzel a felhasználói élmény gyorsan és költséghatékonyan fokozható. Az Intel Xeon skálázható processzoraival a videók on demand jelleggel élőben közvetíthetőek 4Kp60/10-bites tartalommal. 

A teljesítménybeli előnyök az SVT architektúrának köszönhetőek, ami a korábbi generációknál is jelen volt (SVT-HEVC, SVT-VP9). Az SVT-AV1 kodek lehetővé teszi a teljesítményszintek skálázását a célalkalmazás minőségi és válaszidővel kapcsolatos követelményei alapján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.