Hirdetés

Élesben debütált az Apple új, biztonságosabb szoftverfrissítési megoldása



|

A Gyors biztonsági válaszokkal biztosak lehetünk benne, hogy mindig települnek a kritikus védelmi csomagok.

Hirdetés

Az Apple még a tavaly nyári WWDC fejlesztői konferencián harangozta be, hogy egy új szoftverfrissítési konstrukcióval áll elő a Rapid Security Responses (Gyors biztonsági válaszok, RSR) képében, amely a nagyobb update-ek között érkező, automatikusan települő biztonsági fixeket takar.

A megoldás tehát garantálja, hogy akkor is biztonságban legyünk, ha egyébként hajlamosak vagyunk elodázni a frissítések letöltését, az októberben indult tesztidőszakot követően pedig most élesben is debütált az új funkció.

Hirdetés

A cupertinóiak a támogatási weboldalukon kürtölték világgá, hogy kiadták az első nyilvános RSR-frissítéseket, amelyek az iOS 16.4.1., az iPadOS 16.4.1. és a macOS 13.3.1. sorozatszámú operációs rendszereket futtató készülékeket célozzák. A telepítés jó eséllyel nem igényel beavatkozást, mivel a rendszerekben alapértelmezetten engedélyezve van a folyamat automatikus lebonyolítása, az viszont megtörténhet, hogy újra kell indítani az érintett eszközöket.

Akinél települt a fix (ez csak a legújabb szoftververzió megléte esetén lehetséges), az a Beállítások > Általános > Infó menüben egy "(a)" jelzést fog látni az operációs rendszer verziószáma után. Az Apple nem részletezte, hogy pontosan milyen hibákat javítanak az új csomagok, de a funkciót a súlyos veszélyt jelentő, aktívan kihasznált sérülékenységek minél gyorsabb orvoslására találták ki, így valószínűleg ilyen problémák húzódnak a háttérben.

A frissítésről beszámoló TechCrunch emlékeztet, hogy biztonsági szakértők az elmúlt hetekben új exploitokat fedeztek fel, amelyeket a kémprogramokra szakosodott QuaDream és a megfigyelési botrányba keveredett NSO Group fejlesztett ki, és kifejezetten iPhone-okat támadnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.