Hirdetés

Elindította a Pinterest riválisát a Google



|

Megint indított egy közösségi oldalt a Google: a Keen az Area 120 műve, és a Pinteresttel száll szembe.

Hirdetés

A Google az elmúlt években sorra állt elő, majd bukott el a különféle közösségi oldalakkal. A kísérleti projektekkel foglalkozó Area 120 részlege egy újabbat alkotott most: ez lett a Keen, ami alapvetően hasonló koncepcióra épül, mint a Pinterest, vagyis annak közvetlen ellenfele. A Keen pedig nem csak az app neve, hanem a táblákat is így hívja a Google. Ezekbe a keenekbe lehet gyűjteni a cikkeket, fotókat és más forrásokat a minket érdeklő témákról, majd megosztani azokat. 

Hirdetés

A felhasználók eldönthetik, hogy a keenjeik privát vagy nyilvános besorolásúak legyenek. A háttérben pedig a mesterséges intelligencia dolgozik azon, hogy a Google nekünk tetsző témákat találjon, mi pedig majd eldöntjük, hogy ezeket felvesszük-e valamilyen keenbe. Azt remélik, hogy mindez egy pozitív visszacsatolási kört eredményez, így újabb és újabb tartalmakat kutatnak majd a felhasználók. 

A weben és a Google Play Áruházban már elérhető a Google Keen, idővel valószínűleg az Apple platformjára is befut. A Wave, a Jaiku, az Orkut és a Google+ után persze nagy kérdés, sikeres lehet-e. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.