Hirdetés

Fejlettebb asztali videószerkesztőt kap a Google Fotók



|

Nem kell majd mindenféle programokat telepítenünk, ha videót akarunk vágni.

Hirdetés

Hazánkban sajnos hivatalosan továbbra sem kaphatók a Google bizonyos hardverei, így a Pixel-mobilok mellett az ultra olcsó Chromebook laptopokról is le kell mondanunk, hacsak nem szeretnénk bevállalni a szürke importban rejlő kockázatokat.

A szerencsésebb országokban viszont Chromebookok már egész népszerű választásnak számítanak, így sokak számára lehet érdekes, hogy milyen újdonságokat hoz a megfizethető masinák ősszel esedékes frissítése.

Hirdetés

A Google nagy dobása egy fejlettebb videószerkesztő lesz, amely a Google Photos fotószerkesztőjének képességeit fogja kiegészíteni. A keresőóriás egyelőre csak egyetlen screenshotot osztott meg a szoftverről, amely alapján azért nem kell egy Premiere Pro-szintű megoldásra számítanunk. A Chrome OS képszerkesztője olyan alapműveletekre lesz képes, mint a vágás, a kontraszt, a fehéregyensúly vagy a fényerő állítása, illetve variálhatjuk a képarányt és zenét is adhatunk a felvételekhez.

Ennél jóval izgalmasabb, hogy a videószerkesztő témákat is ajánl majd: nekünk csak meg kell adnunk, hogy mi legyen a lényeg (pl. macska, utazás stb.), a szoftver pedig automatikusan összevág egy mixet a fényképeinkből és a videóinkból. A Google ennek kapcsán azt ígéri, hogy a program az életünk "legjelentőségteljesebb pillanatait" választja majd ki.

További érdekesség, hogy a Chrome OS őszi frissítésével a Luma Touch LumaFusion alkalmazás is beköszön az operációs rendszerre, a profibb videószerkesztési igényeket szolgálva. Ez már csak azért is említésre méltó fejlemény, mivel ez a szoftver eredetileg iOS-es appként indult, az Apple korábban még díjazta is.

Ezek mellett további, apróbb frissítések is érkeznek a Chromebookokra a következő hónapok során. Sokan örülhetnek például annak, hogy egy kép megnyitásakor a Windowshoz hasonlóan automatikusan átugorhatunk majd a szerkesztési felületre a Google Photosban. Augusztusra pedig egy PDF-szerkesztési funkció megjelenését lengette be a keresőóriás a Galéria alkalmazásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.