Hirdetés

Ha te is mindig csillagász akartál lenni, imádni fogod ezt a hordozható okosteleszkópot



|

Belenézni csak alkalmazáson keresztül lehet, cserébe el is mondja, mit látunk a képernyőn.

Hirdetés

Kétfajta ember él ezen a bolygón: aki gyerekkora egy bizonyos pontján szeretett volna csillagász lenni, és aki az is lett. Ez utóbbi viszonylag ritka, lássuk be, éppen ezért hiánypótló a Unistellar vállalat hordozható okosteleszkópja, amellyel visszatérhetsz egykori álmodhoz kényelmesen és felhasználóbarát felülettel.

Legalábbis ezt ígéri a cég CEO-ja, Laurent Marfisi az Equinox 2 nevű modelljük kapcsán. Az eszköz rendkívül könnyen használható, nem kell forgatni, állítgatni, elég letenni bárhova - lehetőleg éjjel, kevéssé szennyezett területen, felhőtlen időben - és már kezdődhet is a felfedezés. Még csak a világ végére sem kell utazni az élményért, az Equinox 2 ugyanis átlát a fényszennyezésen, és van olyan jó minőségű a lencserendszere, hogy egész galaxisokat, nebulákat mutasson meg részletesen.

Hirdetés

Ezt egyébként csak okostelefon, tablet képernyőjén át tudja, nincs magába az eszközbe belenézni ugyanis nem lehet. Cserébe már mutatja is, mit látunk a kijelzőn, az okoseszköz GPS-évek kommunikálva ugyanis elhelyezi magát a térképen és pontosan tudja, mi merre van az adott pillanatban az égbolton.

Azt, hogy hordozható, viszonylag tágan értelmezi a cég: az eszköz kereken 9 kiló, de ez egy ilyen felszereltségű teleszkóp esetében érthető. Ami ennél is fájóbb, az az előrendelési ára: kis híján 2500 dollárt kell fizetni az élményért. Cserébe hátizsákot is kapunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.