Hirdetés

Hackerek vették birtokba és használták a brit hadsereg közösségi oldalait



|

A YouTube-csatorna, a Twitter-fiók és a Facebook-profil felett is hackerek szerezték meg az irányítást.

Hirdetés

Furcsa hackertámadás érte az elmúlt hétvége folyamán a brit hadsereg közösségimédia-profiljait. Szombaton ugyanis a hivatalos Facebook- és Twitter-fiókokon is kriptovalutával és NFT-vel kapcsolatos reklámok jelentek meg, a YouTube-csatornán pedig a megszokott videók helyét átvették régi felvételek, amelyeken Elon Musk és Jack Dorsey tartanak előadásokat.

A brit védelmi minisztériumnak sikerült viszonylag gyorsan reagálnia, vasárnap már visszavette a sereg az irányítást a profilok felett, és a The Verge értesülései szerint már vizsgálat is indult az ügyben.

Hirdetés

A brit hadsereg Twitterén a profilkép, a borító és a leírás is a The Possessed NFT-t reklámozta. Emellett a profilon keresztül retweetekkel több NFT nyereményjátékot jelenítettek meg, illetve a rögzített bejegyzés egy hamis NFT weboldalra irányította át a felhasználókat.

A hadsereg YouTube-csatornáján pedig az Ark Invest konferenciához kapcsolódó videós anyagok bukkantak fel, többek között olyan livestream felvételek és videók, amelyeken Elon Musk, és a Twitter egykori vezérigazgatója, Jack Dorsey beszélnek a kriptovaluták témakörében. A csatornán a hackerek több, párhuzamosan futó streamet is indítottak, amikkel egyértelműen kriptovalutás átveréseket promótáltak.

A BBC értesülései alapján még nem derült ki, hogy melyik hackercsapat áll a profilok feltörésének hátterében, de a brit sereget hasonló támadás érte, mint 2020 nyarán többek között Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Barack Obama és Kanye West profiljait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.