Hirdetés

Hosszabb repülési időt és fejlettebb kamerát hozott a DJI Mavic 3



|

A kínai gyártó bemutatta nagy sikerű drónjainak legújabb modelljét.

Hirdetés

A DJI még márciusban mutatta be a headsettel irányítható FPV drónját, most pedig a szélesebb közönségnek szóló Mavic-széria is kapott egy új modellt.

A sencseni gyártó szerint a nemrég leleplezett Mavic 3 az elmúlt három év "legátfogóbb fejlesztését" hozza a 2016-ban elindított Mavic-szériában mind a teljesítmény, mind a funkciók terén.

Hirdetés

Az összehajtható drón dupla kamerás rendszert kapott, 28x-os hibrid zoom lencsékkel és egy 24 mm-es Hasselblad lencsével, melyben egy 4/3-as szenzor dolgozik. A Hasselblad lencse 20 megapixeles fotókat és akár 5.1K/50 FPS videókat lő, de természetesen a 4K/120 fps sem marad ki a lehetőségek sorából.

A fejlesztésen átesett képalkotó szenzor magasabb felbontást biztosít, és csökkenti a zajt gyenge fényviszonyok mellett is, f/2,8-f/11 állítható rekeszértékkel. A másodlagos kamera 162 mm-es teleobjektívvel rendelkezik, f/4.4 rekesznyílással a nagyításhoz. A Mavic 3-hoz érkezik egy kifejezetten filmezéshez szánt változat, a Mavic 3 Cine is, amely az Apple ProRes 422HQ támogatással a gyártás utáni igényeket is kielégíti, és még egy 1 TB-os SSD is került bele.

Az akadályok kikerüléséről a 200 méteres hatótávolságú érzékelőrendszer gondoskodik, amivel még az összetettebb környezetekben is biztonsággal navigálhatunk. A pontosabb követésért az AciveTrack 5.0 felel, amihez a Mavic 3 egy olyan algoritmust használ, amely a GPS, a GLONASS és a DeiBou műholdak adatait kombinálja.

Az újratervezett akkumulátorokból ideális körülmények között akár 46 perces repülési időt is kisajtolhatunk, amit a hatékonyabbá tett motorok is segítenek. A drón mellé több megvásárolható kiegészítőt is kínál a DJI: ilyen például a nagyobb átviteli távolságot biztosító smart kontroller, a 65W-os gyorstöltő és a 108 fokos széles látószögű lencsék.

A DJI weboldalán már rendelhető a Mavic 3, felszereltségtől függően 2199-5039 euróért.

Frissítés: időközben elérhetővé váltak a hazai árak is. Az alap Mavic 3 799.900 forintért rendelhető, a Mavic 3 Fly Combo csomag 1 049 000 forint, a csúcsot jelentő Mavic 3 Cine Combo pedig 1 799 900 forintot kóstál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.