Hirdetés

Így blokkold az animált képeket a Chrome-ban



|

Könnyen kiiktathatjuk az animált GIF-eket a Google böngészőjében.

Hirdetés

A böngészés során nem csak a reklámok okozhatnak kellemetlenségeket, az animált GIF-ek is jelentősen ronthatják a netezési élményt. Éppen ezért időnként szükség lehet rá, hogy korlátozzuk vagy blokkoljuk ezeket. A Google Chrome böngészőjében erre egészen egyszerű mód is van. 

Hirdetés

Aki zavarónak találja egyes weboldalakon az animált GIF-ek megjelenését, az úgy iktathatja ki a legegyszerűbben a kellemetlen elemeket, ha igénybe veszi egy beépülő szolgáltatásait. A szoftver nem kínált beépített megoldást arra, hogy blokkolja a GIF-ek végtelen megjelenését. 

Az Animation Policy azonban egy olyan kiegészítő, amely kifejezetten az animált GIF-ek blokkolására szolgál a Chrome-ban. Maga a Google adta ki még 2015-ben, de azóta nem frissítette. 

Az apró beépülő segítségével elérhetjük, hogy az animációt csak egyszer játszódjanak le, vagy ne is jelenjenek meg. Az elem telepítése után a Chrome eszköztárában jelenik meg az ikonja, amely az alapbeállítások mellett minden animációt engedélyez. Lehetőségünk van ezek csak egyszeri lejátszására, de akár meg is gátolhatjuk a lejátszást - ilyenkor egy állóképet kapunk az első képkocka alapján. 

A módosítások egyből érvénybe lépnek, de ha egy oldal már be volt töltve, akkor a változtatáshoz előbb frissítenünk kell. A videókkal nem foglalkozik a bővítmény, továbbá a Vivaldit és az Operát sem támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.