Hirdetés

Így tenné játékra alkalmassá a Google a Chromebookokat



|

Persze a legmodernebb windowsos játékokat nem fogják tudni vinni a Chrome OS-es gépek, de a Unity egy kicsit segíthet, hogy nagyobb legyen a választék.

Hirdetés

Játszani még mindig Windowson a legjobb (ha laptopokról és asztali gépekről beszélünk), és akinél ez szempont, jobban teszi, ha nem Mac-et vagy Chromebookot vásárol, főleg miután az M1-es gépek már nem támogatják a Boot Campet sem, amivel az Apple lehetővé tette, hogy a felhasználók Windowst futtassanak a macOS mellett.

A Google és a Unity most bejelentették, hogy a fejlesztők a Unity Game Engine segítségével androidos játékaikat könnyen átültethetik majd Chrome OS-es eszközökre akár még idén.

Hirdetés

A Chromebookok népszerűsége 2020 folyamán jelentősen megugrott, ami nem kis részben az otthoni munkavégzés és a távoktatás kénytelen-kelletlen elterjedésének köszönhető, de a Google szeretné ebből a legtöbbet kihozni. 

A Unity az x86_64-es Chrome OS-es eszközöket is támogatni fogja, illetve lehet vele billentyűzet és egér használatát engedélyezni. Aki Chromebookon akar modern játékokat pörgetni, az az Xbox Game Pass Ultimate-tel elérhető cloud gaming, valamint a Google Stadia segítségével megteheti, de nagyon stabil net kell a kielégítő élményhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.