Hirdetés

Internetes csalók rabolták ki az egyik leggazdagabb magyart



|

Újabb eset bizonyítja, hogy veszélyes hely a világháló.

Hirdetés

A bankkártyával kapcsolatos adatok az internetes csalók Szent Gráljának tekinthetők, ún. phising módszerek tucatjai igyekeznek így vagy úgy szerte tenni ezekre az értékes információkra, hogy aztán az elkövetők kíméletlenül megkopasszák az óvatlan számlatulajdonosokat.

A jelek szerint most így járt a 366 milliárd forintos becsült vagyonával a negyedik leggazdagabb magyarnak számító Gattyán György is, akitől egy jelentős összeget loptak el az adathalászok.

A Blikk beszámolója alapján a LiveJasmin nevű szexkamerás weboldallal befutott üzletember számlájáról ugyanis mintegy 50 millió forint szívódott fel, miután az egyik alkalmazottja az ő bankkártyáját használta egy internetes vásárlás során. A különböző eszközöket és pipereholmikat rendelő munkatárs előzetesen hozzáférést kapott a kártyához.

Hirdetés

A cikket olvasva úgy tűnik, hogy a bankkártya adatait egy adathalászatra létrehozott, megtévesztő felületen írták be, így azok kiberbűnözők kezébe jutottak. A lap megkeresésére a Gattyánhoz tartozó Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás is megerősítette, hogy a milliárdos valóban csalás áldozata lett, amelynek kapcsán feljelentést is tettek.

A Blikk úgy tudja, hogy a rendőrség pénzmosás alapos gyanújával indított nyomozást. Az eljárás során a lopás mögött álló magyar-ukrán bűnszervezet több tagját is azonosították, valamint őrizetbe vételekre is sor került. Az újságnak sikerült megszólaltatnia az egyik letartóztatásban lévő gyanúsított ügyvédjét, ám dr. Somos Zoltán a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva csak annyit erősített meg, hogy valóban pénzmosás gyanújával zajlik a munka.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.