Hirdetés

Itt nézhetjük majd Jeff Bezos első, több szempontból is izgalmas űrutazását



|

A Blue Origin cég a tulajdonosa mellett további 3 embert is felvisz a rövidke űrutazásra.

Hirdetés

Sokáig úgy tűnt, hogy Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa lesz az első olyan űrutas, aki a saját maga által finanszírozott eszközzel léphet majd ki a föld légköréből, ezzel azonban Richard Branson, a Virgin Galactic tulajdonosa beelőzte őt.

Ez persze cseppet sem szegte a milliárdos kedvét, aki a mai nap folyamán, helyi idő szerint 15 órakor el is indul a nagyjából 10 perces utazásra testvérével, Markkal és két további utassal.

Hirdetés

A Bezos testvéreken kívül a fedélzeten lesz még a 82 éves Wally Funk, akit az 1960-as években ugyan kiképeztek űrhajósnak, végül sosem vehetett részt egy küldetésen sem. A negyedik utas egy holland egyetemista, Oliver Daemen lesz, aki mindössze 18 éves. Ezzel ők ketten lesznek a legidősebb és legfiatalabb emberek, akik valaha az űrben jártak.

A kilövés és az egész küldetés természetesen követhető lesz az interneten, az adás ide kattintva érhető el, a képi anyag pedig várhatóan 13:30-tól rajtol. Akit jobban érdekel a küldetés, annak érdemes Jeff Bezos instagramjára is vetnie egy pillantást, aki egy videót már közzétett a nagy eseményről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.