Hirdetés

Játékra is alkalmas mini laptopot csináltak a Raspberry Pi 3B-ből



|

Egy Xiaomi powerbank szolgáltatja az energiát a különleges mini laptophoz, amelyért megőrül a Raspberry Pi-közösség.

Hirdetés

A Raspberry Pi lapka jellegű PC-ket számos érdekes formában és eszközben hasznosították már. Az egyik legérdekesebb azonban Igor Brkić alkotása, aki egy mini laptopot rakott össze a lapka PC-t felhasználva. Ez lett az egyik leglátványosabb a maga kategóriájában. 

Hirdetés

A megalkotója egy Raspberry Pi 3B+ modellt vett alapul, és a projekt érdekében kicsit "egyszerűsítette". Egy ilyen modellen például általában négy USB 2.0 port van, de erre a laptopra csak egy jutott. 

A projekt keretében az energiát egy Xiaomi powerbank szolgáltatja a laptopnak, illetve egy apró Bluetooth-képes billentyűzet is akad a házban. A kijelzőt egy Pimoroni HyperPixel 4 érintőképernyő adja, 800 x 480-as felbontással. A házat értelemszerűen 3D-nyomtatóval készítették. 

Az elkészült laptop kisebb, mint egy okostelefon, de persze sokkal vastagabb. Nem ez egyébként az első mini laptop Raspberry Pire építve, de a közösség odáig van érte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.