Hirdetés

Kéretlen programot tartalmazhat a FileZilla telepítője



|

A népszerű FTP-kliens windowsos változata többet ad, mint amire vágyunk, és nem a jó értelemben.

Hirdetés

Az ingyenes, nyílt forráskódú alkalmazások többségével nincs probléma, ha biztonságos forrásból szerezzük be őket, nem kell aggódnunk amiatt, hogy kéretlen programok kísérik őket. Az egyik legnépszerűbb FTP-klienst, a FileZillát azonban felturbózták a készítői.

A Windowsra szánt változat telepítőjével együtt ugyanis adware jár. Ez kárt ugyan nem okoz, de ha nem figyelünk, olyan programot is telepíthetünk, amit nem kértünk, soha nem is akartunk használni, és talán még az eltávolítása sem könnyű.

Hirdetés

A FileZilla 3.53.1-es változatának letöltését elindító gomb alatt megjelent egy felirat, ami arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy a telepítőhöz más ajánlatot, programot is csomagolhatnak. A legtöbb vírusirtó észreveszi és jelzi az ilyen trükkös megoldásokat, de érdemes figyelmesnek lenni - bár a böngészősávok kora már elmúlt, bővítményekkel azért még meg tudják nehezíteni a fejlesztők a felhasználók életét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.