Hirdetés

Kicsit nehezebb lesz átállítani az alapértelmezett böngészőt Windows 11-en, mint korábban



|

A Microsoft egyesek szerint túlbonyolította ezt a beállítást, de az operációs rendszer hivatalos megjelenéséig még változtathatnak rajta a fejlesztők.

Hirdetés

A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 11 rengeteg változást fog hozni a Windows 10-hez képest, így amellett, hogy több régi funkció is búcsúzik, megújul a rendszer arculata - a kék halált is beleértve -, de a laptopok üzemidején is lehet javítani egyes beállításokkal.

Ahogy arra pedig számítani lehetett, a Windows 11 hivatalos és alapértelmezett böngészője a Microsoft Edge lesz, ami a közelmúltban váltotta le az Internet Explorert. Természetesen lehet majd másik böngészőre is váltani, de a Microsoft egy kicsit komplikáltabbá tette a beállítási lehetőségeket, mint a Windows 10-ben.

Hirdetés

Jelenleg egyszerűen az alapértelmezett applikációk beállításnál cserélhetjük az e-mail, térkép, zenelejátszó, fényképnézegető, videolejátszó és a böngésző alkalmazásait, a Windows 11-ben viszont már az egyes fájlkiterjesztésekhez kell hozzárendelni a programokat. Az operációs rendszer Insider Build verzióját használva lettek erre figyelmesek a tesztelők, az alábbi képen látható, hogyan néz ki a kapcsolódó menürendszer.

A beszámolók alapján HTM, HTML, PDF, SHTML, SVG, WEBP, SHT, FTP, HTTP, valamint HTTPS kiterjesztésekhez külön-külön lehet hozzárendelni a böngészőt, így aki kevésbé tapasztalt ezen a téren, könnyen összezavarodhat.

Mivel ez a jelenlegi rendszer a jelek szerint nem igazán felhasználóbarát, vélhetően a Microsoft a közeljövőben változtatni fog rajta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.