Hirdetés

Magyar-brit kooperációban készül a Kincsem Hyper-GT nevű hipersportautó



|

Összesen 54 darab készül belőle, és a Jaguartól ismert Ian Callum irodája tervezi.

Hirdetés

Egy svájcban élő fiatal vállalkozó, Bak Tibor állt elő a magyar-brit hipersportautó ötletével, amit a széles körben ismert versenyló, Kincsem inspirált. A formatervezésért Ian Callum és irodája felel - az úriember húsz éven át, 1999-től 2019-ig volt a Jaguar dizájnért felelős igazgatója.

A kocsiról annyit tudni, hogy 54 darab készül belőle, mert pontosan ennyi futamon indult és győzött Kincsem is. Belül F1-es hibrid technológiát használó hajtáslánc dolgozhat, aminek egy V10-es szívómotor adja az alapját. Fordulatszáma elérheti a 13000/percet, és azzal ellentétben, amit a neve sejtet, nem egy, hanem 300 lóerővel gurulhat, de az összteljesítménye meghaladhatja az 1000 lóerőt is.

Hirdetés

A hipersportautó elvileg 2023-ban piacra kerülhet, idén ősszel már véglegesíthetik a külső dizájnt, mely erősen hajazhat a prototípus-fázisnál tovább nem jutó Jaguar C-X75-re.

Ha a Kincsem Hyper-GT sikeres lesz, 2025-ben jöhet egy luxus SUV, a Helvetia, amit Magyarországon terveznek gyártani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.