Hirdetés

Már az Excel is támogatja a kézírást



|

Ha ráuntál a pötyögésre, a táblázatkezelő akár a kézírásodat is készséggel átkonvertálja, és még gesztusokat is támogat.

Hirdetés

Több mint 36 éves pálya futása során a Microsoft Excel képességek garmadáját sajátította el, így szinte végtelen lehetőségeket tartogat a felhasználóknak, akik akár egy teljesen új Fallout-játékot vagy egy működő processzort is összedobhatnak a szoftverben, messze túllépve a lélekölő irodai táblázatbűvölés határain.

A fejlesztések pedig napjainkban sem állnak meg. Ennek jegyében a Microsoft most tovább bővíti a népszerű program repertoárját, egy kicsit emberközelibbé téve az előttünk tornyosuló üres rubrikák kitöltését.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis nemrég közleményben tudatták, hogy immáron a Microsoft Excel is támogatja a Word, a OneNote és a PowerPoint esetében még tavaly novemberben bevezetett kézírás-funkciót (Ink to Text Pen), amely gépelt karakterekké konvertálja a leírt betűket. A megoldás használatához az alábbi képernyőfotón látható Rajzolás-panelen kell kiválasztani a megfelelő eszközt.

A rajzolásra szolgáló eszköztár az érintőképernyős készülékeken alapértelmezetten megjelenik, egyébként pedig a Fálj > Beállítások > Menüszalag testreszabása menüpontban kapcsolhatjuk be, ahol egy listán kell kipipálni a lehetőséget, majd leokézni a módosítást. Fontos ugyanakkor, hogy az Excel rajzolási képességei egyelőre csak a Microsoft 365 Insider tesztprogram résztvevőinek szólnak, így a legtöbben még hiába keresik.

A kizárólag digitális tollakkal és stylusokkal kompatibilis funkció mindenesetre gesztusokat is támogat, így például a cellákat átsatírozva törölhetjük a bennük található szöveget, egy vonalat húzva pedig egyszerre több rubrikát is kijelölhetünk vele. További kényelmi lehetőség, hogy a már kitöltött cellákra írva automatikusan kicserélhetjük azok tartalmát, vagyis nem szükséges külön törölgetni a karaktereket.

A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor kerülhet sor a funkció nyilvános rajtjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.