Hirdetés

Már az interneted sebességét is megméri a Microsoft Edge



|

Újabb hasznos eszközzel bővült a Chrome legnagyobb riválisa.

Hirdetés

A Microsoft Edge 2020-ban nagy változáson esett át, hiszen a böngésző ekkor dobta a redmondiak saját fejlesztésű böngészőmotorját, hogy a Google-től érkező, jóval elterjedtebb Chromiumot alkalmazza helyette. A lépés jót tett a felhasználói élménynek és az Edge piaci részesedésének is, a Microsoft pedig azóta igyekszik minél több extra funkciót beépíteni a szoftverbe, hogy megkülönböztesse azt a technológiailag azonos Chrome-tól.

Ennek jegyében most a böngésző egy hasznos új eszközzel bővült, amivel könnyen és gyorsan megmérhető az internetkapcsolatunk sebessége.

Hirdetés

A funkció az Edge nemrég megjelent 124.0.2478.80-as nyilvános kiadásában bukkant fel, vagyis ezúttal nem próbaüzemről van szó, aki frissíti a programot, egészen biztosan találkozhat a sebességmérővel. Ehhez a jobb szélső menüsáv alján található "+" gombra kell kattintani, majd a "További felfedezni valók" szekcióban kiválasztani a "By Microsoft" lehetőséget. A felugró listán az "Eszközök" menüpontba navigáljunk, a sebességteszt pedig az első találat lesz.

Ezt követően a "Kezdés" gombra kattintva az eszköz automatikusan a képernyő közepére ugrik, és elvégzi a mérést. Ahogy az a kezelőfelületen szereplő logóból is kiderül, a bővítményt az egyik népszerű sebességteszt-szolgáltató, az Ookla szállította, így gyakorlatilag ezt csalhatjuk elő közvetlenül az Edge-en keresztül.

A böngésző 124.0.2478.80 frissítése egyébként a sebességmérésen túl nem hozott nagy változásokat, főként hibajavításokon és biztonsági foltokon volt a hangsúly.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.