Hirdetés

Nevetségessé teszi a Photoshopot ez az MI alapú képszerkesztő



|

Elképesztő módosításokat lehet végrehajtani a képeken egy nemrég publikált eljárás segítségével, de még ne keresd a letöltés gombot.

Hirdetés

A mesterséges intelligencián alapuló képgenerátorok megjelenése a fotószerkesztés műfaját is a feje tetejére állíthatja, így nem csoda, hogy a területen piacvezető Adobe is felkapaszkodott a megállíthatatlanul száguldó hype-vonatra, bejelentve a saját megoldását az egyelőre csak várólistáról elérhető Firefly képében.

Az Adobe szerint a gépi tanulással kifejlesztett képességek új távlatokat nyithatnak a szerkesztési folyamatban, a lehetőségek valódi mélységét viszont mégsem ők villantották meg először, hanem egy több neves intézmény tudósait összefogó kutatócsoport elképzelése.

Hirdetés

A Drag Your GAN (mint Generative Adversarial Network, vagyis párban álló AI-rendszerek, melyek egymással versenyezve tökéletesítik a végeredményt) lényegében egy Photoshop-szerű képszerkesztő, amelyben rendkívül mélyreható változásokat eszközölhetünk, mindössze pár kattintással. Ennek jegyében megváltoztathatjuk a képen szereplők testtartását és arckifejezését, az objektumok pozícióját, vagy akár teljesen átszabhatjuk a tájat is. Az alábbi videó azonban jóval többet mond a szavaknál a technológiáról:

A rossz hír, hogy a DraGAN néven is emlegetett megoldás egyelőre csupán egy tanulmány formájában létezik, vagyis nagyon messze áll attól, hogy telepíthessük, de a fejlődés mai üteme mellett könnyen megeshet, hogy nem kell éveket várnunk a gyakorlatba való átültetésére. A tudósok szerint a modell még az olyan, kihívást jelentő esetekben is élethű eredményt produkál, mint az elfedett tartalmak beillesztése (pl. fogak és nyelv generálása a kinyitott szájban), vagy a képen szereplő tárgyak következetes, azok merevségét is figyelembe vevő deformálása.

Izgalmas belegondolni, hogy a DraGAN új szintre emelhetné a képgenerátorokat, hiszen a mesterséges intelligencia által létrehozott tartalmakat egyelőre csupán a szöveges utasítás finomhangolásával, vagy a komoly jártasságot igénylő hagyományos szerkesztési módszerekkel tudjuk módosítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.