Hirdetés

NVIDIA robotteherautók hozzák majd a netes rendeléseidet



|

A DHL lesz az első, amelynél a sofőr nélküli teherautók felveszik és kézbesítik majd a csomagokat, emberi munkaerő nélkül.

Hirdetés

Németországban az állami postaszolgáltatásért a Deutsche Post felel, amely egyben a világ egyik legnagyobb privát logisztikai cégét is működteti a DHL márkanév alatt. A DHL pedig az első lesz, amely NVIDIA technológiával megépített robotteherautókkal veszi fel és kézbesíti a csomagokat. 

Hirdetés

A cég a közeljövőben sofőr nélküli járműveket küldene a csomagok feladójának címére, vélhetően egy automatizált gép venné át a dobozokat. Ezután a robotteherautó a legközelebbi elosztóponthoz kanyarodik, de ha a címzett a közelben van, közvetlenül hozzá is mehet. A csomagok kiszállítását szintén a robotteherautók végeznék, kiadóautomaták és valamilyen hitelesítés segítségével. 

A robotteherautók városi környezetben való használata sokkal egyszerűbb, mint a normál robotautóké, ugyanis az effajta járműveknek nem kell utasokra figyelniük, csak a közlekedésben résztevő egyéb járművekre, emberekre, állatokra. Ezek a járművek ráadásul lassabban is közlekedhetnek. 

Az első DHL robotteherautók a ZF Friedrichshafen hardvereire és az NVIDIA Drive PX Pegasus AI számítógépére építkeznek. Ez utóbbi lesz majd a sofőr. 

Mivel a ZF csak 2018 végén kaphatja meg a Drive PX Pegasust, ezért az első DHL robotteherautók az alapos tesztelések után, csak valamikor 2020-ban állhatnak szolgálatba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.