Hirdetés

Pénzt ajánl a Facebook azoknak, akik a választás idejére elhagyják a közösségi oldalt



|

Kísérletnek szánják az egészet, de senki se gondolja, hogy majd pont ebből fog meggazdagodni.

Hirdetés

Érdekes kísérletbe fog a Facebook, ugyanis meg akarják vizsgálni azt, milyen hatással van a közösségi média a politikai világra, illetve a politika magukra a közösségi oldalakra. Egészen pontosan egy adott ország választása tükrében szeretnék a kérdést boncolgatni, éppen ezért találták ki, hogy az amerikai elnökválasztás kapcsán fognak bele a kutatásba. A tervezett kísérletben azt szeretnék elérni, hogy egyes felhasználóik fordítsanak egy időre hátat a Facebooknak és az Instagramnak. 

Hirdetés

Mindezt pedig nem ingyen kérik a jelentkezőktől, a Facebook pénzt fizet azért, ha valaki az amerikai választások idejére kivonja magát a közösségi média mókuskerekéből. A kísérlet pontos részletei viszont egyelőre még nem tisztázottak, és az sem teljesen világos, pontosan mennyi pénz is jár az önkéntesen száműzetésbe vonuló felhasználóknak. 

Egy vagy hathetes deaktiválást is lehet választani, egyelőre pedig szavazni lehet arról, hogy egy hét Facebook- és Instagram-mentes életért 10, 15 vagy épp 20 dollárt tartana az ember méltányos "fizetségnek".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.