Hirdetés

Sokáig kell rá várni, de nagyot szólhat az OLED-kijelzős iPad Pro



|

Egy friss jelentés tudni véli, mikor jön az iPad Pro teljesen átdolgozott kiadása.

Hirdetés

Az Apple közel hét éve mutatta be az első generációs iPad Prót, amely nagyobb kijelzővel és gyorsabb memóriával csábította azokat, akik a lehető legtöbbet akarták kihozni a táblagépükből. A prémium tablet legutóbb az ősz során, az M2-es chippel frissült, a dizájnt illetően viszont 2018 óta nem eszközöltek lényegi változtatásokat a cupertinóiak.

Ezért aztán újra és újra felvetődik pletyka, hogy vajon mikor kerülhet sor a zászlóshajó ráncfelvarrására, melynek kapcsán most a közismert Apple-szivárogtató, Mark Gurman szolgált egy friss jóslattal.

A Bloomberg elemzője a legújabb Power On hírlevelében hozta szóba az iPadeket, a leírása alapján pedig nem ez lesz a termékkategória történetének legizgalmasabb éve. Gurman szerint ugyanis az idén a belépő szintű gépek (itt konkrétan az iPad Airt és az iPad minit említi) és az iPad Pro esetében sem várhatók jelentős frissítések.

Hirdetés

A szivárogtató szavaival élve a Pro-vonal "biztosan nem kap semmi említésre méltót" 2023-ban, jövő tavasszal viszont befuthat a várva várt frissített dizájn, az almás táblagépek történetében először OLED kijelzővel. Habár ez csak spekuláció, maga a menetrend abszolút elképzelhető, hiszen 2024 tavaszára az iPad Pro már 6 éve használná ugyanazt a dizájnt.

Az igazán érdekes kérdés persze az, hogy vajon milyen lesz ez a modell. Ha a korábbi pletykákból indulunk ki, az OLED panel mellett vékonyabb kávákra, egy még nagyobb (16 hüvelykes) új variánsra, valamint a vezeték nélküli töltést lehetővé tevő üveg hátlapra számíthatunk.

Ami pedig az olcsóbb modelleket illeti, Gurmannek jó eséllyel igaza van abban, hogy az idei évben itt sem érdemes nagy dobásokra számítanunk, hiszen az alap iPad és az iPad Air tavaly váltottak generációt, az előbbi ráadásul teljesen új külsőt is kapott, így a cupertinóiak valószínűleg nem fogják piszkálni őket. A jelenlegi, hatodik generációs iPad mini ugyanakkor még 2021 őszén mutatkozott be, így már el tudna viselni egy mélyebb beavatkozást.

Az iPadek ideiglenes hanyagolása viszont nem jelenti azt, hogy unalmas éve lesz az Apple-nek, mivel Gurman és más szivárogtatók arra számítanak, hogy az idén a boltokba kerül a cég évek óta pletykált AR/VR headsete, amely miatt állítólag ki is vágtak néhány tervezett funkciót az iOS és az iPadOS operációs rendszerek következő generációjából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.