Hirdetés

A sok hiba miatt leállt a Sony Xperia XZ2 és XZ3 Android 10-es frissítése



|

Nem végzett jó munkát a Sony: olyan sokan panaszkodnak hibák tömegeire, hogy határozatlan időre elhalasztották a frissítéseket.

Hirdetés

A Sony valószínűleg sok korábbi ügyfelét felhúzta, amikor novemberben elárulta, hogy az Xperia XZ1 széria már nem kap Android 10-et. A további modellekkel kapcsolatos ütemterveket legalább sikerült tartania a gyártónak, az Android 10 sok újdonságot hoz a támogatott Xperia modellekre. Valamint sok hibát is, mint az Xperia XZ2 és XZ3 tulajdonosai megtapasztalták, szóval a végeredmény itt is az lett, hogy egyelőre jobb, ha nem akarsz Android 10-et ezekre a készülékekre.

Hirdetés

A Reddit és a Sony hivatalos fóruma tele van panaszos felhasználókkal, akik arról beszélnek, hogy lelassult az ujjlenyomat-olvasó, nem működő Google System Update appok jelennek meg a főképernyőn, összeomlik a Play Áruház, az Android Auto leáll, a kamera app pedig nem használható, miközben a teljesítmény és az üzemidő is jelentősen visszaesett. 

Akiknél már települt a friss rendszerverzió, egyelőre különféle trükközésekkel és kerülőutakkal próbálkoznak több-kevesebb sikerrel - a különféle fórumokon lehet kutakodni azoknak, akik már kénytelenek elviselni az update utáni problémákat. Hivatalos megoldást azonban a Sony egyelőre nem tudott adni, sőt: meghatározatlan ideig leállította a fentebbi készülékek frissítéseit, amíg sikerül kitalálni valamit. Mindenesetre elég kellemetlen lesz a japán vállalat számára így nekimenni a legújabb Xperia készülékek bemutatásának, amit eleve kissé hátrányból kénytelen végigcsinálni, hiszen az MWC 2020 helyett virtuálisan, az Xperia YouTube csatornáján leplezik le idei friss termékeiket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.