Hirdetés

Szerdán indul első útjára az Európai Űrügynökség új rakétája, te is élőben nézheted



|

A kilövést mindenki élőben követheti majd az ESA weboldalán.

Hirdetés

Repülésre kész az Európai Űrügynökség (ESA) új rakétája, a Vega-C. Az eszköz a korábbi Vega rakéta jelentősen felújított verziója, a teljes súlya 210 tonna, és 4,500 kilonewton felhajtóerővel rendelkezik, aminek köszönhetően akár 800 kilóval is több rakományt tud szállítani, mint elődje.

Az első kilövést szerdán az interneten is közvetíteni fogja az ESA.

Hirdetés

Az új rakéta az első küldetése során nyolc darab műholdat visz majd fel az űrbe: két nagyot, ezek LARES-2-esek, továbbá hat kisebb CubeSats is utazik. Ezeket az eszközöket a munkába állásuk után több európai ország is használni fogja különböző feladatokra, többek között Franciaország, Olaszország és Szlovénia részt vesz a projektben.

Szerencsére a Vega-C első lépéseit bárki nyomon követheti majd az ESA hivatalos weboldalán. A közvetítés július 13-án 12:45-kor kezdődik, a kilövés pedig 13:13-ra van időzítve. Az élő közvetítés ezen a weboldalon lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.