Hirdetés

Tényleg a Macbookok hangszórója a legjobb a piacon?



|

Vajon a prémium Windows-os laptopok legyőzhetik az Apple legjobb hordozható eszközeinek hangszóróját?

Hirdetés

A legelfogultabb felhasználók is elismerik, hogy nincs tökéletes eszköz a piacon. Vannak feladatok, amikre az Apple laptopjai a legjobbak, más esetekben azonban elengedhetetlen a Windows-os modellek rugalmassága. A szoftvereken és a támogatottságon túl fontos szempont még a hardveres kialakítás, az anyaghasználat és az adott specifikáció kiaknázása.

Utóbbiban hosszú ideig az Apple volt a csúcstartó, az elmúlt időszakban azonban a többi gyártó is előállt igazán prémium eszközökkel, épp itt volt tehát az ideje, hogy összemérjék, vajon képes-e túlszárnyalni az Apple prémium hangmegoldásait valamelyik Windows-os eszköz.

Hirdetés

Ugyan apróbb tesztek mindig készülnek, igazán átfogó teszt korábban nem készült, ami a laptopok hangrendszerét mérte volna össze. A hiánypótlást a Dave2D nevű YouTuber végezte el. A hangminőséget kifejezetten nehéz vizsgálni, ehhez egy professzionális, kalibrált mikrofont használt.

A teszt során Dave alacsony, közepes és magas frekvenciákat is mért, amik szinte kivétel nélkül a 2021-es, 16-os MacBook Pro hangszórójából jöttek ki a legtisztábban.

A fentebbi ábráról leolvasható, hogy az Apple laptopjának legkomolyabb kihívója a 2022-es Razer Blade Pro volt, ami egy 8 hangszórós rendszerrel szállt versenybe, ez sem volt azonban elég, hogy jobb hangminőséget produkáljon, mint a MacBook Pro.

A győztes modell tavaly méretes átalakításon esett át, aminek köszönhetően az Apple minden eddiginél jobb hangminőséget tudott elérni, amihez nem csak a hangszórók minősége, hanem az eszköz teljes váza is hozzájárul. Nektek milyen tapasztalataitok vannak, melyik hordozható eszköz hangtechnikája tudott pozitív meglepetést okozni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.