Hirdetés

Zsebrendszerek az októberi PC Worldben



|

Friss magazinunkban megmutatjuk, hogyan készítheted el hordható Windows, Linux rendszeredet, valamint az Intel és az AMD új csúcsprocesszorokat is egymásnak eresztjük. A magazin mellé az Ashampoo adatszemét-keresőjét, valamint az IObit Start menü helyettesítőjét is ajándékba adjuk.

Hirdetés

Régen az operációs rendszerek masszív, hatalmas szoftverek voltak, amelyeket rendszerint csak egyetlen eszköznél használhattunk, nem volt biztosítva a kellő mobilitás. Ma viszont már USB-kulcsokra, memóriakártyákra is telepíthetjük ezeket a platformokat, így azok mindig nálunk, a zsebünkben lehetnek. Sőt, nem is kell választanunk közülük, akár egy multiboot környezetet is elhelyezhetünk a külső adathordozókon, ahol a több különböző rendszer közül indításkor választhatjuk ki a nekünk épp megfelelőt. A dolog talán egyszerűnek hangzik, de korántsem az. Vegyünk példának egy Linux-Windows párost. Szembesülhetünk vele, hogy míg a Linux telepítője fel van készítve Windows rendszer mellé telepítésre, addig a Windows nem képes felismerni más rendszereket, viszont izomból felülírja az MBR-t (Master Boot Record). A feladat tehát nem egyszerű, de nem is lehetetlen, friss magazinunkban megmutatjuk, hogy miként érdemes hozzákezdeni a művelethez.

Októberi lapszámunkban felmelegítjük az Intel-AMD csatát is, egymásnak eresztve a két gyártó jelenlegi legjobb lakossági csúcsprocesszorát. Szerkesztőségünkben vendégeskedett ugyanis az AMD Threadripper, illetve az Intel Core i7-8700K, amelyek mellett a Radeon RX Vegáról is exkluzív tesztet készítettünk, amelyből kiderült, hogy mire képes a GPU-szörnyeteg. Tesztjeink között ezen felül a legjobb olcsó AM4-es alaplapot, PC-s játékvezérlőt is megkeressük, valamint utánajártunk, hogy jelenleg melyik a legjobb online felhőtárhely.

Természetesen ezúttal is számos ajándékot gyűjtöttünk olvasóiknak. Az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data) felül a magazin mellé adjuk az Ashampoo tárterület-ellenőrző szolgáltatását, a Disk-Space-Explorer friss kiadását, a legújabb Böngészőtuning füzetünket, valamint az IObit Start Menu 8 segédprogramját. Utóbbi szoftver a Windows 7 klasszikus felületét hozza vissza a tálca bal szélére. Telepítése után a Start gombra jobb egérrel kattintva lehet bekapcsolni a Kezdőképernyő átugrását, megváltoztatni a startikont vagy deaktiválni a Windows 8 Vezérlősávját.

További témáink részletesen:



Lopásbiztos notebook

Nem mered magaddal vinni nyilvános helyre a hordozható gépedet, nehogy illetéktelen kezek közé kerüljön? Megmutatjuk, hogyan védekezz a tolvajok ellen.

Legyél te is programozó!

Évről-évre egyre több programozó hiányzik a munkaerőpiacról. Szaporodnak az átképző tanfolyamok, pedig a weben keresztül könnyedén megtanulhatjuk a kódolás alapjait, amennyiben kitartók vagyunk.

Windows 10 Őszi Alkotói Frissítés

Október közepére várható a Microsoft rendszerének újabb, nagyszabású frissítése, amely a bejelentés óta számos változáson ment keresztül - követni is nehéz, mi kerül be végül, és mi marad ki belőle.

A legjobb PC-s gamepadek

Nem csak konzolokkal élvezhetjük a játékvezérlők nyújtotta kényelmet. Ennek bizonyítására összegyűjtöttük és leteszteltük a legjobb PC-s kontrollereket.

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a DVD-s változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál a magazinunkba, akkor látogasd meg a galériánkat.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.