Hirdetés

2019-ben már itt a DDR5-ös memória



|

A Rambus laborjában már működőképes chipek vannak - körülbelül 2 év, és piacon a DDR5-ös RAM-ok.

Hirdetés

Miközben egyelőre a DDR4-es memóriára sem állt át mindenki, addig elmondhatjuk, hogy közeledik a technológia utódja, a DDR5. 

Hirdetés

A sávszélesség és a sűrűség növekedése mellett javul a hatékonyság, és már azt is tudjuk, hogy 2019-ben a boltokban lesznek az első DDR5-ös memóriák. 

A szabványkezelésért felelős JEDEC szerint a DDR5-ös frekvenciák 4800 MHz körül alakulnak majd, vagyis a dupláját jelentik a DDR4-es 2400 MHz-es értéknek. Ez persze alig magasabb annál a 4600 MHz-es értéknél, amit a G.Skill és a Corsair már a DDR4-nél is elértek. Az ilyen RAM-ok persze nagyon drágák. 

A DDR5 a 3,2 Gbps-os és maximálisan 25,6 GB per másodperces DDR4-es átviteli rátát 6,4 Gbps-ra és 51,2 GB per másodperces értékre emeli. Várhatóan a CPU-gyártók is növelik a DDR-csatornák számát, aminek hála a jelenlegi 64 GB-os kitek helyett a 128 GB lesz a "normál", legalábbis a felsőkategóriában. 

Azt nehéz lenne megmondani, hogy a felhasználókra hogyan hat majd a DDR5 érkezése, de figyelembe véve a jelenlegi árakat és készleteket, nagyon drága mulatság lesz DDR5-re váltani. 

A Rambus alelnöke egyébként elárulta, hogy a világon elsőként nekik már működő DDR5-ös chipek vannak a laborjaikban, a megjelenésre pedig 2019-ben számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.