Hirdetés

Bányászgépben kötnek ki a PlayStation 5 selejtes chipjei



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a kriptobizniszben kaptak új lehetőséget a PlayStation 5 fel nem használt erőforrásai.

Hirdetés

A chipgyártás magas fokú precizitást igénylő folyamat, és mint minden iparágban, itt sem ritka, hogy egy-egy kész egység nem éri el a kívánt minőséget. Ilyenkor sincs azonban nagy gond, a selejtes chipek ugyanis gyakran bevethetők az eredeti céltól eltérő feladatokra.

Most pedig úgy tűnik, hogy a PlayStation 5 félresikerült erőforrásai nem csak az AMD 4700S asztali PC kitbe, de egy bányászgépbe is utat találtak.

Hirdetés

A Komachi nevű twitterező szúrta ki először az alábbi Asrock bányászmasinát, ami a hirdetés leírása alapján a PS5 chipjeit is gyártó AMD együttműködésével készült. A gépben 12 darab AMD BC-250 APU lapul, ám Komachi szerint ez valójában a Sony új generációs konzoljának selejtes chipjeit takarja. Erre valóban jó esély van, mivel a vélekedését a Tom's Hardware is osztja a saját forrásai alapján.

Az eladó 13 500 eurót, vagyis közel 5 millió forintot kér a Szlovéniában árult, 610 MH/s összteljesítményt kínáló gépért. Ez pedig nem kevés izom a virtuális csákány lengetéséhez: összehasonlításként, a GeForce RTX 3090 videokártyák például nagyjából 120 MH/s-mal termelik az Ethereumot.

A hivatalos viszonteladóknál továbbra is csak 1-1,5 hónapos várakozási idővel tudunk PlayStation 5-öt vásárolni, így sokaknak lehet szomorú látvány, hogy ennyi chip végezte egy bányászgépben, még ha nem is lettek volna jók a konzolokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.