Hirdetés

Már listaár alatt kínálták az AMD népkártyáját



|

Rég nem látott csodának lehettünk tanúi az egyik európai viszonteladónál.

Hirdetés

A videokártyára vágyó játékosoknak valószínűleg még az idei évet is szűkös készletekkel és elszállt árakkal kell kihúzniuk, a kriptovaluták árfolyamának év eleji összeomlásával viszont már érezhető némi enyhülés a piacon.

Nemrég számoltunk be róla, hogy egy német ár-összehasonlító oldalon bizonyos GPU-k ára már közelíteni kezdett a gyártók által megadott listaárakhoz (MSRP), most pedig ismét Németországból kaptunk egy biztató jelet.

Hirdetés

Az AMD januárban leleplezett belépő szintű videokártyáját, az RX 6500 XT-t ugyanis a hétvége során rövid ideig listaár alatt kínálták a Mindfactory.de webshopon. Az ASRock Radeon RX 6500 XT Challanger ITX-ért és a Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle-ért csak 199 eurót kellett fizetni, miközben a 6500 XT MSRP-je a helyi adó hozzáadásával 209 euróra jön ki. A már-már csodaszámba menő akcióról a Future adott hírt, bizonyítékul képet is lőve a leárazásról:

Az áldásos állapot sajnos nem tartott sokáig, cikkünk írásakor már 259 eurót kóstál az ASRock Challenger ITX kivitel. A villámleárazás viszont mindenképp jó hír, hiszen nem is olyan rég még azon keseregtünk, hogy hiába a gyenge teljesítmény és a mindössze 4GB memória, a Radeon RX 6500 XT ára azonnal elszállt a piaci rajtot követően.

A HD felbontású játékhoz ajánlott népkártyát egyébként nemrég egy rendhagyó tesztben eresztettük össze az Nvidia legközelebbi rivális ajánlatával, a GeForce RTX 3050-nel, és értékes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.