Hirdetés

Aggasztó problémákat okozhat a Ryzen lapkakészletek javítása



|

Az AMD legutóbbi javítása a jelentések szerint nem várt gondokat okozott, például a processzor megnövekedett fogyasztását.

Hirdetés

Az AMD-nek gondjai támadtak a Ryzen lapkakészletek drivereivel, ezért ezeket kezelendő nemrég javítást adott ki a cég. Sajnos a patch nem várt hibákat okozott egyes felhasználóknál. A Ryzen-alapú rendszerekhez az A320-as szériától az X570-es alaplapokig (és még az X399-hez, TRX40-hez is) futott be az új chipset driver március közepén. A Redditen azonban arra panaszkodnak az emberek, hogy a telepítés 0 százaléknál lefagy. Vannak, akiknél jelzés nélkül, de a háttérben végül települ, másoknál csak részben. Néha újraindítást is kért a rendszer. 

Hirdetés

A hiba nem érint mindenkit, ugyanakkor ennek ellenére kellemetlen a megléte, és akiknél a háttérben települt, azok sem tudhatják biztosan, hogy minden rendben működött-e. A v2.04.04.111-es változatban az AMD elvileg már javította ezt a telepítési hibát, valamint az Error 1720-as jellegűt is. Ez a csomag viszont megint okozott pár kellemetlenséget. 

A jelentések alapján a GPIO driver nem minden esetben frissül, így ennek hatására pontatlan feszültségi értékek és a processzor többletfogyasztása jelentkezhetnek. Az AMD vizsgálatba kezdett, az érintettektől naplófájlokat kérnek névtelen elemzések céljából. Azután pedig érkezhet az újabb patch (addig pedig érdemes kivárni a chipset driver frissítésével). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.