Hirdetés

Érdemes frissíteni a Radeon RX 5600 XT kártyák vBIOS-át



|

Az AMD a Radeon RX 5600 XT-k vBIOS-frissítését ajánlja a kártyatulajdonosoknak: ezzel a memória sebessége 14 Gbps-ra ugrik.

Hirdetés

Az AMD arra bátorítja a Radeon RX 5600 XT videokártyák tulajdonosait, hogy hozzák ki a grafikus vezérlőből az abban rejlő lehetőségeket, ehhez pedig frissítsenek firmware-t azon. Az AMD még januárban készítette elő a Radeon RX 5600 XT megjelenését, a terv pedig az volt, hogy 12 Gbps-os memóriával a GeForce GTX 1660 Ti ellenfelét dobják a ringbe. Jött azonban a GeForce RTX 2060 KO, és bezavart a mainstream piacon az AMD-nek. 

Hirdetés

Az AMD ennek hatására firmware-frissítéssel igyekezett javítani a helyzeten, amit immáron hivatalosan is ajánl. Ez a csomag a TBP megemelésével a memória sebességét 14 Gbps-ra fokozza. Persze frissített vBIOS ide vagy oda, a driverproblémák nem segítettek a Radeon RX 5600 XT-k megítélésén. 

A kártya jelenlegi tulajdonosai mostantól viszont némi extra teljesítménynek is örülhetnek, az új modelleknél azonban nagyon vegyes, hogy már gyárilag ott van-e az új vBIOS vagy kézzel kell frissíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.