Hirdetés

Nagyra nőnek az AMD RDNA 2-es GPU lapkák



|

A következő generációs csúcsmodellben lévő konkrétan kétszer akkora lesz, mint ami a Radeon RX 5700 XT-be került.

Hirdetés

Nyílt titok, hogy az AMD-nek nagy tervei vannak az RDNA 2 architektúrával. Ezzel kapcsolatban most az derült ki, hogy a szériába tartozó GPU lapkák mérete pontosan mekkora lesz. Érdemes persze fenntartásokkal kezelni a számokat, egyáltalán nem hivatalos forrásból származnak, és az sem hivatalos, azonban a szakértők szerint elég hihető pletyka, hogy az új videokártyák 50 százalékkal jobb energiahatékonyságot kínálnak majd - ez nagy ugrást jelent egy generáció számára, vagyis az AMD kisebb hűtéssel jóval nagyobb teljesítményt érhet majd el. 

Hirdetés

A jól értesült források szerint mindenesetre a Navi 21, a Navi 22 és a Navi 23 lapkák 505, 340 és 240 négyzetmilliméteresek lesznek; ezek elég nagy méretek, főleg ha számításba vesszük a Radeon RX 5700 XT 251 négyzetmilliméteres méretét. 

Ha mindez igaz, akkor ezek a chipek APU-ra nem férnek majd rá, illetve a leggyengébb RDNA 2-es chip is erősebb lesz a Radeon RX 5700 XT-nél. Az 505 négyzetmilliméteres lapka pedig kétszeres teljesítményt is hozhat a csúcsmodell számára, főleg ha az egyéb fejlesztéseket is számításba vesszük. Számíthatunk továbbá hardveres ray tracingre, DXR- és VRS-támogatásra is, de további, hivatalos infókra még várnunk kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.