Hirdetés

Az Amazon is AI-chipen dolgozik



|

Az Alexa így kevesebbszer kellene, hogy hazatelefonáljon - ezzel egyszerre az üzemidő fejlesztésén is dolgozik az Amazon.

Hirdetés

Az Amazon Alexa asszisztense igen népszerű, bár tény, hogy elsősorban csak az angol nyelvterületű régiókban érdekes, és alapvetően leginkább Amerikában sláger az okoshangszóró. Az Amazon Alexára építő megoldásaiban közös, hogy mind internetkapcsolatot igényelnek, mert a kérések feldolgozása a felhőben történik. A technológia azonban tovább fejlődik. 

Hirdetés

A The Information jelentése szerint az Amazon egy chipet fejleszt, ami mesterséges intelligenciát használ majd a készüléken történő nyelvi feldolgozáshoz. Ez azt jelenti, hogy az Alexa gyorsabb válaszokat ad majd, hiszen nem kell állandóan hazatelefonáljon - így pedig előnybe kerülhet a Google Assistant és a Siri riválisokkal szemben is. 

Az Amazonnak bőven vannak erőforrásai saját chipek tervezéséhez. 2015-ben 350 millió dollárért vásárolták fel az izrazeli Annapurna Labs lapkagyártót, majd tavaly 90 millióért a Blinket. Ez utóbbit nem a biztonsági kamerákért, hanem egy olyan technológiáért, ami AA akkuval is 2 éves üzemidőt ígér. Ezt felhasználva az üzemidő megnyújtásán is dolgozik az Amazon, legalábbis a saját eszközeinél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.