Hirdetés

Az Intel bemutatta a világ leggyorsabb SSD-jét



|

Kifejezetten adatközpontokba találta ki az Intel a PCIe 4.0-s Optane SSD P5800X meghajtóját.

Hirdetés

Az Intel ismét szintet lépett az Optane meghajtókkal, ez most konkrétan az SSD P5800X-nek köszönhető. A cég szerint ez ugyanis a világ leggyorsabb SSD-meghajtója. Értelemszerűen PCIe 4.0 csatolófelületet használ, és az első-generációs Optane DC P4800X-hez képest 3-szor jobb teljesítményt nyújt véletlenszerű olvasási és írási műveleteknél. 

A 4K random I/O-műveletek száma másodpercenként 1,5 millió (4,6 millió random 512B-s munkamenetek mellett, 1,8 millió pedig kevert munkamenetben), a szekvenciális maximális átviteli érték 7,2 GB másodpercenként. 

Hirdetés

Az írást 67 százalékkal jobban viseli az új modell, a DWPD-értéke már 100. Ezzel ez a legstrapabíróbb modell, a legjobb normál SSD-k esetében ez a mutató csak ritka esetben éri el a 10-et. 

Egyelőre adatközpontokba szánják a meghajtót, de az Intel általában a fogyasztóknak tervezett változattal is előáll némi idő elteltével. 

Addig is az U.2-es meghajtó 400 és 800 GB-os, valamint 1,6 és 3,2 TB-os kivitelben lesz elérhető, feltehetően igen borsos áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.