Hirdetés

Ez a Gigabyte valaha volt legkisebb alaplapja



|

Alig nagyobb egy lapka PC-nél a Pico ITX-es alaplap, de ezzel persze senki nem dönt majd sebességrekordokat.

Hirdetés

Mindössze 100 x 72 milliméteres a Gigabyte új GA-PICO3350-es alaplapja, amely így alig nagyobb egy Raspberry Pi Model B-nél. Ezen viszont van DDR3L SODIMM foglalat a laptopokba helyezhető memóriához, illetve mSATA/mini PCIe slot tárhelynek. 

Hirdetés

Bár a Pico ITX-es alaplap elvileg bármilyen feladathoz bevethető, a beágyazott 6 wattos Intel Celeron N3350 processzorral senki nem dönt majd sebességrekordokat. 

Elsősorban IoT-s fejlesztők kedvence lehet az alaplap, de azért érdekes, mert nagyon kicsi. Van továbbá két USB 3.0 portja, gigabites Ethernet és HDMI 1.4a csatlakozója, SATA csatolója, soros portja és USB 2.0 csatlakozója is. 

A Windows 10 mellett a Linux is támogatott, a vételárakról azonban nem sokat tudni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.