Hirdetés

Gamertelefonok lelke lesz a túlhajtott Qualcomm Snapdragon 855 Plus



|

A Qualcomm elkészítette a Snapdragon 855 csúcslapkájának túlhajtott verzióját, speciálisan gamermobilokba.

Hirdetés

Manapság ha androidos csúcsmobilról beszélünk, akkor abban szinte biztos, hogy a Qualcomm Snapdragon 855 lapkáját találjuk meg. Történt azonban, hogy bár az utódra még várnunk kell, már nem ez a legerősebb mobilos chip (sem egyébként, sem az androidos mezőnyben). 

Hirdetés

Itt van ugyanis a Qualcomm Snapdragon 855 Plus, ami alapvetően egy túlhajtott változat, magasabb sebességekkel. A gyártó szerint az SoC grafikában akár 15 százalékkal is képes többet nyújtani. 

A lapkára építő első mobilok az idei év második felében érkeznek, és úgy néz ki, hogy az első fecske az ASUS ROG Phone II lesz, vagyis egy vérbeli gamermobil. 

Mit nyújt a Plus a sima Snapdragon 855-höz képest? A 2,84 GHz-es csúcssebesség helyett itt már akár 2,96 GHz-es órajelről is beszélhetünk. Maradt az Adreno 640-es grafikus vezérlés, az órajele azonban 585 MHz helyett már 672 MHz. 

Azt már most nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mindennapos tevékenységek során az ég világon semmilyen különbséget nem tapasztalnánk ennek a fejlesztésnek hála. Aki viszont mobilon játszana, és a legjobbat akarja, az ismét felírhat valamit a kívánságlistájára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.